Mijn Theorie Aanvragen – Annuleren

Informatie aangaande het annuleren van theorie-examens en retourneren van producten, gereserveerd of aangeschaft via Mijn Theorie Aanvragen.

Theorie-examens:

Als u een product of dienst op afstand koopt waarbij u en de verkopende partij elkaar niet hebben gezien dan kunt u gebruik maken van de wet koop op afstand. Deze wet is alleen van toepassing op bestellingen die zijn geplaatst als particulier en ook zodanig gebruikt worden.

Let op! Het recht op herroeping vervalt zodra de ondernemer (in dit geval Mijntheorieaanvragen.nl) de aanvraag van het theorie-examen succesvol heeft afgerond bij het CBR. De ondernemer is, binnen de wettelijk vastgestelde bedenktijd van 14 dagen, met uitdrukkelijke instemming van de consument gestart met de aanvraag van het theorie-examen bij het CBR.

De ondernemer zal direct nadat de betaling is ontvangen in contact treden met het CBR om een examen te reserveren. Ook zullen diverse voorbereidende werkzaamheden worden gedaan waaronder het opkopen en bijhouden van examencapaciteit. Als de ondernemer de aanvraag van het theorie-examen bij het CBR nog niet volledig heeft afgerond en de consument wil gebruik maken van zijn recht op herroeping dan is de consument daarvoor €19,95 administratiekosten verschuldigd.

Samengevat;

Kan ik mijn examen nog annuleren/heb ik recht op herroeping?

Nee – U heeft de oproepkaart ontvangen en het examen staat ingepland bij het CBR

Ja – U heeft nog geen oproepkaart ontvangen en uw examen is nog niet ingepland

Is het antwoord Ja, en kunt u nog annuleren? Dan heeft u recht op het betaalde bedrag met aftrek van €19,95.

Vul voor het herroepen van uw theorie-examen ons contactformulier in of Download hier het modelformulier voor ontbinding/herroeping. Lees het formulier aandachtig, vul het formulier in en stuur het formulier op naar info@mijntheorieaanvragen.nl

Terugbetaling van het totale aankoopbedrag minus de verschuldigde administratiekosten geschiedt spoedig, doch uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping.

iTheorie:

Zodra u het iTheoriepakket heeft besteld en betaald via Mijn Theorie Aanvragen ontvangt u de code direct per e-mail en is de code direct zichtbaar op onze website. Deze code is door ons opgekocht bij iTheorie en is dus op het moment van bestellen op uw naam gezet. U heeft, omdat dit pakket persoonsgebonden is en niet inwisselbaar is, dus geen recht op herroeping en daarom is annuleren niet mogelijk.