FAQ

Verzetten theorie-examen

Kan ik mijn theorie-examen kosteloos verzetten?

Theorie-examens die na 1 augustus 2019 vallen kunnen niet meer gewijzigd of verzet worden. Heb je een fout gemaakt? Dan kunnen wij het examen binnen 12 uur nog aanpassen. Neem dus zo spoedig mogelijk doch uiterlijk binnen 12 uur contact met ons op via ons contactformulier.

Bevestiging theorie-examen

Krijg ik een bevestiging (oproepkaart) als ik het theorie-examen heb gereserveerd?

Ja, als alle gegevens correct door jou zijn ingevuld ontvang je van ons nadat de datum vast staat de bevestiging (oproepkaart) per e-mail. In de oproepkaart staan alle gegevens die je nodig hebt om het theorie-examen af te leggen. Hierin staat ook het reserveringsnummer dat je nodig hebt om in te loggen voor aanvang van het theorie-examen. Let op: Als uitgangspunt van juiste examendatum, -tijd en -plaats altijd de e-mailbevestiging(oproepkaart) van het CBR geldt (no-reply@cbr.nl). Controleer deze dus goed. Er kan geen aanspraak worden gemaakt op de korte examenbevestiging of telefoongesprekken. Ook kan het voorkomen dat er een verkeerde datum, tijd en/of categorie staat vermeld in de oproepkaart. Het is de verantwoordelijkheid van de kandidaat om dit – en het niet ontvangen van de oproepkaart – tijdig te controleren en eventuele fouten minimaal 3 werkdagen voorafgaand aan het examen te melden via ons contactformulier. Wij proberen deze fout dan zo spoedig mogelijk voor je op te lossen. Kom je pas achter een fout op de dag van het examen? Dan kunnen wij dit helaas niet meer aanpassen en zul je geen aanspraak meer kunnen maken op een nieuw theorie-examen.

Ik heb geen bevestiging (oproepkaart) ontvangen?

Waarschijnlijk is de e-mail dan in je spambox terechtgekomen. Zoek in je spambox op ”no-reply@cbr.nl”. Nog steeds niks gevonden? Dan is er waarschijnlijk met het invullen van je e-mailadres iets verkeerd gegaan. Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier. Let op: de oproepkaart van het CBR is de definitieve bevestiging! Als uitgangspunt van de juiste examendatum, examentijd en examenplaats geldt altijd de e-mailbevestiging van het CBR (no-reply@cbr.nl). Controleer deze dus goed. Er kan geen aanspraak worden gemaakt op de korte examenbevestiging of telefoongesprekken. Ook kan het voorkomen dat er een verkeerde datum, tijd en/of categorie staat vermeld in de oproepkaart. Het is de verantwoordelijkheid van de kandidaat om dit – en het niet ontvangen van de oproepkaart – tijdig te controleren en eventuele fouten minimaal 3 werkdagen voorafgaand aan het examen te melden via ons contactformulier.

Annuleren theorie-examen

Is het mogelijk om de aanvraag van het theorie-examen te annuleren?

Als u een product of dienst op afstand koopt waarbij u en de verkopende partij elkaar niet hebben gezien dan kunt u gebruik maken van de wet koop op afstand. Deze wet is alleen van toepassing op bestellingen die zijn geplaatst als particulier en ook zodanig gebruikt worden.

Let op! Het recht op herroeping vervalt zodra de ondernemer (in dit geval Mijntheorieaanvragen.nl) de aanvraag van het theorie-examen succesvol heeft afgerond bij het CBR. De ondernemer is, binnen de wettelijk vastgestelde bedenktijd van 14 dagen, met uitdrukkelijke instemming van de consument gestart met de aanvraag van het theorie-examen bij het CBR.

De ondernemer zal direct nadat de betaling is ontvangen in contact treden met het CBR om een examen te reserveren. Ook zullen diverse voorbereidende werkzaamheden worden gedaan waaronder het opkopen en bijhouden van examencapaciteit. Als de ondernemer de aanvraag van het theorie-examen bij het CBR nog niet volledig heeft afgerond en de consument wil gebruik maken van zijn recht op herroeping dan is de consument daarvoor €19,95 administratiekosten verschuldigd.

Samengevat;

Kan ik mijn examen nog annuleren/heb ik recht op herroeping?

Nee – U heeft de oproepkaart ontvangen en het examen staat ingepland bij het CBR

Ja – U heeft nog geen oproepkaart ontvangen en uw examen is nog niet ingepland

Is het antwoord Ja, en kunt u nog annuleren? Dan heeft u recht op het betaalde bedrag met aftrek van €19,95.

Vul voor het herroepen van uw theorie-examen ons contactformulier in of Download hier het modelformulier voor ontbinding/herroeping. Lees het formulier aandachtig, vul het formulier in en stuur het formulier op naar info@mijntheorieaanvragen.nl

Terugbetaling van het totale aankoopbedrag minus de verschuldigde administratiekosten geschiedt spoedig, doch uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping.

Modelformulier voor ontbinding/herroeping

Download hier het modelformulier voor ontbinding/herroeping. Lees het formulier aandachtig, vul het formulier in en stuur het formulier op naar info@mijntheorieaanvragen.nl

Kunnen jullie mijn aanvraag uit het systeem halen?

Wil je een theorie-cursus volgen met aansluitend een theorie-examen, of heeft jouw rijschool een geschiktere datum? Dan kunnen zij jou alleen inplannen als wij de aanvraag van je huidige examen uit het systeem verwijderen. Dit is alleen mogelijk bij aanvragen die nog niet op datum gezet zijn. Staat je huidige aanvraag via ons dus nog niet ingepland op een vaste datum? Dan heb je recht op terugbetaling van het examengeld met aftrek van €19,95 administratiekosten. Staat je reguliere examen al wel ingepland op een vaste datum? Dan heb je helaas geen recht op terugbetaling en zul je het CBR moeten verzoeken om de aanvraag bij ons te verwijderen zodat de cursus of rijschool alsnog een theorie-examen voor je kan reserveren. Voor het verwijderen van je aanvraag kun je contact opnemen met het CBR via www.cbr.nl

Algemene vragen

Hoeveel tijd moet ik van tevoren aanwezig zijn voor het examen?

Wees minimaal 15 minuten van te voren aanwezig op de locatie. Als je niet op tijd aanwezig bent voor het theorie-examen wordt je de toegang geweigerd. Voorkom dus teleurstelling en vertrek tijdig naar de locatie en zorg dat je op tijd aanwezig bent. Alle informatie over de examenlocatie- datum en -tijd kun je terugvinden in de oproepkaart die wij je voorafgaand aan het examen per e-mail toesturen.

Wat moet ik meenemen naar het theorie-examen?

Een geldig legitimatiebewijs en het reserveringsnummer dat je kunt vinden in de oproepkaart die wij je voorafgaand aan het examen per e-mail sturen.

Wat zijn de tarieven van Mijn Theorie Aanvragen?

Tarievenlijst voor producten en diensten van Mijn Theorie Aanvragen in 2019
 
Alle genoemde prijzen op deze website zijn inclusief BTW
Regulier theorie-examen Auto (B), Motor (A) en Bromfiets (AM)€  52,95
Extra tijd theorie-examen Auto (B), Motor (A) en Bromfiets (AM)€  69,95
Individueel begeleid theorie-examen Auto (B), Motor (A) en Bromfiets (AM)€116,70
Auto (B) theorie-examen in het Engels€  63,95
Auto (B) theorie-examen in het Engels met extra tijd€  80,95
Regulier theorie-examen Tractor (T)€  68,60
Extra tijd theorie-examen Tractor (T)€  85,60
Individueel begeleid theorie-examen Tractor (T)€125,85
Regulier theorie-examen Taxi (TVT)€  66,10
Extra tijd theorie-examen Taxi (TVT)€  83,10
Individueel begeleid theorie-examen Taxi (TVT)€122,35
Let op: alle hierboven genoemde prijzen zijn inclusief onderstaande administratiekosten en toeslagen
Administratiekosten regulier theorie-examen (geldt voor alle categorieën)€  19,95
Administratiekosten theorie-examen met extra tijd (geldt voor alle categorieën)€  26,45
Administratiekosten individueel begeleid examen (geldt voor alle categorieën)€  29,25
Toeslag op Tractor en Taxi (regulier en extra tijd examens)€    6,50
Toeslag theorie-examen in het Engels€  11,00
Toeslag theorie-examen met extra tijd€  17,00
Let op: hieronder genoemde toeslagen staan los van de genoemde prijzen
Toeslag toevoegen extra tijd aan een reeds aangevraagd regulier examen€  19,95
Toeslag verzetten regulier examen binnen 5 werkdagen€  18,00

Kan ik meerdere examens binnen dezelfde categorie reserveren?

Nee, dit is niet mogelijk. Als je al een datum hebt gereserveerd, kun je pas een nieuw examen reserveren nadat je huidige examen is gemaakt. Wel is het mogelijk om je examen te verzetten.

Hoe lang is de uitslag ”geslaagd” geldig?

Zodra je het theorie-examen met een positief resultaat hebt afgelegd is deze anderhalf jaar geldig. Lukt het niet om binnen anderhalf jaar praktijkexamen te doen dan dien je het theorie-examen opnieuw positief af te leggen alvorens je weer praktijkexamen kunt doen.

Hoe bereid ik me het beste voor op het theorie-examen?

Wij raden alle kandidaten aan om te leren met iTheorie. Met deze methode leer je de gehele leerstof in stappen. Voor meer informatie over iTheorie verwijzen wij je naar iTheorie

Er is een storing geweest tijdens mijn examen?

Heb je je theorie-examen niet af kunnen leggen wegens een technische storing bij het CBR? Dan krijgt jouw examen de status ”uitgesteld”. Je zult via ons aanspraak moeten maken op een nieuw theorie-examen. Dit kun je doen door ons contactformulier in te vullen en duidelijk te vermelden dat je examen is uitgesteld wegens een storing.

Restitutie/terugbetaling examengelden bij het CBR

Restitutieregeling (teruggave van examengeld)

Je ontvangt het betaalde examengeld onder aftrek van administratiekosten (€ 26,70) terug indien je geen examen kunt doen wegens een van onderstaande redenen:
 
– Een medische reden. Je moet dan een bewijsstuk aan het CBR opsturen, bijvoorbeeld een verklaring van een arts.
– Overlijden van een naast familielid. Je moet een bewijsstuk opsturen in de vorm van een overlijdensadvertentie of rouwkaart.
– Indien je als militair op korte termijn wordt gedetacheerd. Je moet ook dan een bewijsstuk opsturen.
 
1. Je dient binnen 5 werkdagen na de examendatum een restitutieformulier aan het CBR te sturen met de bijgevoegde bewijsstukken. Deze kun je opvragen via www.cbr.nl/FORMULIER
 
2. Zodra het CBR je aanvraag heeft goedgekeurd zal het CBR het bedrag terugstorten aan ons. Pas nadat het CBR het bedrag aan ons heeft teruggestort zul je dit aan ons kenbaar moeten maken door ons contactformulier in te vullen. Geef hierbij ook aan in welke week het bedrag door het CBR is teruggestort.
 
3. Zodra wij jouw bericht hebben ontvangen, controleren wij of het bedrag inderdaad aan ons is teruggestort en zullen wij het aankoopbedrag – minus de administratiekosten van ons en van het CBR (€26,70) – binnen 14 dagen naar je terugstorten.

 

Veel voorkomende problemen

Ik krijg een e-mail dat ik niet betaald heb maar het bedrag is wel afgeschreven

Is het bedrag afgeschreven? Dan kun je deze e-mail negeren.

Excuses voor het ongemak. Het komt soms voor dat deze e-mail wordt verstuurd als er een vertraging heeft plaatsgevonden bij het verwerken van de betaling. Ook kan het voorkomen dat je bijvoorbeeld 2 keer een aanvraag hebt gedaan waarbij de tweede betaling wel succesvol is geluk maar de eerste niet.

Ik blijf telkens e-mails krijgen dat mijn datum niet beschikbaar is

Dit is vervelend. Onze excuses! Wij doen er alles aan om je altijd op de gekozen datum in te plannen. Vooral bij individuele examens komt dit probleem vaker voor omdat er voor deze examens slechts enkele beschikbaarheden zijn. Lukt het maar niet om via de mail een geschikt moment te vinden, neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij bellen je dan terug voor een geschikte datum.

Ik krijg een mail dat ik reeds een actieve aanvraag bij het CBR heb

Dit kan de volgende oorzaken hebben;

  • Je hebt al een datum ingepland staan voor je theorie-examen
  • Je rijschoolhouder/theoriecursus heeft een aanvraag op jouw naam in het CBR systeem gezet

In beide gevallen zul je contact op moeten nemen met de partij welke jouw aanvraag in het CBR systeem heeft gezet en hen verzoeken de aanvraag met spoed uit het systeem te halen. Zodra zij dit hebben gedaan kun je de aanvraag via ons vrijgeven in de door ons gestuurde mail. Wij proberen je dan op de gekozen voorkeursdatum in te plannen. Hoe sneller het vrijgeven is gelukt, hoe meer kans je hebt dat de gekozen datum nog steeds beschikbaar is. In alle andere gevallen sturen wij een e-mail met nieuwe beschikbare datums.

Ik krijg een mail dat het verzetten niet gelukt is

De meest voorkomende redenen voor het mislukken van het verzetten zijn:

  • Jouw huidige examendatum valt na 1 augustus 2019. Examens die na deze datum vallen kunnen enkel nog aangepast worden binnen 12 uur nadat wij jouw aanvraag binnen hebben gekregen. Hierna kunnen wij niets meer wijzigen in het geplande examen
  • Jouw huidige theorie-examen is al binnen 5 werkdagen en er is geen toeslag betaald voor het te laat verzetten (de toeslag kun je betalen door tijdens het verzetten de optie ”Mijn examen is binnen 5 werkdagen vanaf nu (toeslag +€18.00)” aan te klikken)
  • Je hebt een theorie-examen met extra tijd of een individueel begeleid theorie-examen. Deze examens kun je niet verzetten
  • Je hebt jouw theorie-examen niet via ons maar via het CBR zelf gereserveerd en kunt het dus alleen verzetten via mijn.cbr.nl
  • Je hebt het formulier niet naar waarheid ingevuld
  • Je kunt je theorie-examen alleen op werkdagen vóór 16:00 nog verzetten voor de eerstvolgende werkdag dat het examen zal plaatsvinden of de dagen hierna welke ook binnen de 5 werkdagen vallen. Mogelijk ben je hier te laat mee geweest

Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

iTheorie

Hulp bij problemen

Wat vervelend dat je problemen ondervindt. Mijn Theorie Aanvragen is slechts een leverancier welke iTheorie doorverkoopt aan consumenten. Wij hebben het pakket niet gemaakt en hebben geen bemoeienis met de technische werking van het pakket. Je kunt daarom bij problemen het beste contact opnemen met de Helpdesk van iTheorie. Zij kunnen je in de meeste gevallen helpen met je probleem. Kijk voordat je contact opneemt met iTheorie eerst naar de veel gestelde vragen op itheorie.nl. Daar staat de oplossing in de meeste gevallen al tussen. Succes!

Is mijn apparaat geschikt voor iTheorie?

iTheorie werkt op Apple iPhone of iPad alleen goed als je gebruik maakt van deze browser. Gebruik dus bij voorkeur een Android telefoon/tablet, laptop of computer met een up-to-date internetbrowser en zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt. Bekijk hier de minimale systeemeisen voor het gebruiken van iTheorie.

Kan ik het iTheoriepakket nog annuleren?

Zodra je het iTheoriepakket hebt besteld en betaald ontvang je de code direct per e-mail en is de code direct zichtbaar op onze website. Deze code is door ons opgekocht bij iTheorie en is dus op het moment van bestellen op jouw naam gezet. Je hebt, omdat dit pakket persoonsgebonden is en niet inwisselbaar is, dus geen recht op herroeping en daarom is annuleren niet mogelijk.

Ik heb betaald maar geen code ontvangen

Direct na de betaling is de code zichtbaar op onze website en wij sturen de code na de betaling direct per e-mail. Mocht je geen e-mail hebben gehad, dan kan het zijn dat je tijdens het bestellen een foutief e-mailadres hebt ingevuld of de e-mail met de code is verdwenen in je SPAMBOX. Check dus extra je spambox alvorens je contact met ons opneemt. Nog steeds niks gevonden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.